Nour tycker att hon har ett drömjobb, eftersom hon gillar att synas och höras. Här med alla maskerna i årets Masked singer.
Nour tycker att hon har ett drömjobb, eftersom hon gillar att synas och höras. Här med alla maskerna i årets Masked singer. Foto: TT och TV4

”Det är jättekul att sitta i panelen”

Fantasifulla figurer på scen. I dag är det premiär för en ny säsong av Masked singer. KP pratade med panel-medlemmen och komikern Nour El Refai.

Hur är det att sitta i panelen?

– Det är jättekul! Bara en massa trams och flams. Det är till och med kul när någon åker ut. Då får man äntligen veta vem som gömmer sig bakom masken.

Vad är svårast?

– Det är svårare än vad man tror att gissa vem som står på scenen. Vi i panelen får ju inte lika mycket ledtrådar som när man tittar på tv. Jag var ganska bra på att gissa första säsongen, men nu är jag nog sämst. Det är nästan förvånande att jag får vara med igen.

Alla masker

I Masked singer gömmer sig tolv kändisar bakom dräkter och uppträder med sång och dans. Här är Vikingen. 
Klicka på pilarna för att se alla masker.
Bild 1 av 12 I Masked singer gömmer sig tolv kändisar bakom dräkter och uppträder med sång och dans. Här är Vikingen. Klicka på pilarna för att se alla masker. Foto: Magnus Rangvid/TV4

Vad hade du klätt ut dig till om du stod på scenen?

– Jag hade gärna varit något gulligt. Monstret från första säsongen och Mjukglassen från andra var supersöta. Så något i den stilen!

Har du fått nya fans tack vare det här programmet?

– Just nu är det många barn som känner igen mig. Jag bor precis vid en lekpark så det brukar alltid vara någon som kommer fram. Men det har jag inget emot, det är bara trevligt. Lite svårare är det att förklara för min son varför tolv främmande barn hänger efter oss.

Varför blev du komiker?

– Det var egentligen en slump. När jag var liten kunde jag inte ens drömma om att ha det här som jobb. Det fanns knappt kvinnliga stand up-komiker, så det var liksom svårt att föreställa sig. Så planen var att bli skådis. Sedan verkade folk tycka att jag var rolig, jag fick humor-roller och började skriva sketcher. Och i 20-årsåldern prövade jag stand up. Men min mamma säger att jag alltid varit komiker!

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag får höras. När jag var liten kände jag mig ibland osynlig. Men i dag syns jag och det kan jag använda till något bra. Och faktiskt, att jag tjänar bra med pengar. Jag behöver inte slita som min mamma gjorde, som hade två arbeten samtidigt. I stället kan jag umgås med mitt barn. Det känns fint.

Vad var du för typ när du gick i mellanstadiet?

– Jag var den som andra inte ville leka med. Humorn blev ett skydd. Därför fanns det väl några som tyckte att jag var rolig. Men jag hade ingen bästis och kände mig väldigt ensam.

Kunde du prata med någon ­vuxen?

– Många vuxna var så dåliga på att hantera det där. Jag kommer ihåg när jag gick i 3:an och ville sjunga på lucia. Lärarna sa att jag skulle sjunga för klassen och att de skulle rösta. Då sa klassen att min röst inte passade. Det var helt sjukt att lärarna gjorde så. De måste ju ha förstått att jag var mobbad.

Så var fick du stöd?

– Det fanns ju några vuxna som jag gillade, som vaktmästaren och mattanterna. De var mina polare. Det är mitt tips om klassen är ­taskig, häng med vuxna i ­stället. Och så var min mamma väldigt viktig för mig. När jag ­berättade att folk varit taskiga sa hon bara ”vilka svin”. Det var så skönt att hon bekräftade mina känslor.

Vad gör du på fritiden?

– Jag vill vara med min son hela tiden. Jag gillar fortfarande att leka, och nu kan jag göra det med min son. Att leka är jättekul, oavsett ålder!

Nour El Refai

Ålder: 35 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Sambo, 3-årig son och två äldre bonus-barn.

Intressen: Leka och laga mat.

Favoritmat: Ostmacka och o’boy.

Favoritämne i skolan: Hem­kunskap.

Aktuell: I panelen i Masked singer. Går även att se i första avsnittet av KPTV på streaming-kanalen C More.

Felix Herngren, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Måns Zelmerlöw.
Felix Herngren, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Måns Zelmerlöw. Foto: TV4

I Masked singer gömmer sig tolv kändisar bakom dräkter och uppträder med sång och dans.

En panel försöker lista ut vilka kändisarna är. De andra i panelen är Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.

Programmet har premiär den 31 mars på TV4 och TV4 Play.