Betygsskala
Betygsskala
Betygsskala
Betygsskala

Bokrecensioner

Läs KPwebbarnas bokrecensioner. Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

Kattvännen

Av Malin Eriksson Sjögärd

Betyg:

Lo är inte glad. Hen, mamma och Sam har flyttat till Törerud där de ska starta pensionat. Förr var huset en skola, många verkar arga för att den lades ner. En dag kommer en konstig gubbe som heter Ove och hälsar på. Snart blir Lo vän med Ove. Eller heter han Bär? Kattvännen är en spännande och bra bok som jag skulle rekommendera för åldern 7-11 år. Sedan finns det säkert äldre och yngre som också gillar boken. Jag gillade att man inte vet om Lo är tjej eller kille, det är coolt att man kan hålla könsidentiteten hemlig under en hel bok. Den är värd 5 KPW!

Boken som inte är en bok, 10

Isse-son av Celemandaro

Av Eva Uddling

Betyg:

Isse bor på ön Celemandaro. Han har varit lite nedstämd på grund av att han aldrig kommit med på havstrotsarfärderna. Men så visar sig det att det är Isses styvfar Clemens som fuskat med lotterna. Isse blir arg och ger sig av, bort från Celemandaro, övertygad om att han aldrig ska återvända. Det var en spännade, magisk och helt enkelt fantastisk bok. Det är en del av en triologi. De andra delarna heter: Vägen till Celemandaro och Avsked från Celemandaro.

Isse, 10

Dödens tivoli

Av Camilla Lagerqvist

Betyg:

Boken handlar om huvudpersonerna Nour och Fabian. Nours syster åker på spökjakter ibland med några kompisar en gång vill Nour följa med. Hon träffar Fabian i sin parallella klass. De går vilse och hamnat på ett tivoli.

Den bästa boken jag läst, brukar inte gilla skräck böcker så det är ett bara betyg.

Gurkan, 10

Kartritarens dotter

Av Kiran Millwood Hargrave

Betyg:

Den här boken var sååå bra! Den handlar om Isabella, som bor på Joya som styrs av Guvernör Adori. Isabella är vän med guvernörens dotter, Lupe. Isabellas pappa är kartritare, hennes mamma och hennes bror Gabo är döda sedan flera år sedan. Snart så hittas Cata död och Lupe ger sig i väg efter att Isabella blivit arg på henne. Isabellas pappa, och en nästan vuxen man, Pablo, blir tagna av Adoris soldater. Då ger sig Isabella iväg, hon med. Boken är lite sorglig, jag blev ledsen när en viss person dog, annars är allt mest spännande och vackert.

Hon som läser och läser och läser...och läser! Jag rekommenderar boken för åldern 10-14 år…, 10

Matilda

Av Roald Dahl

Betyg:

Boken handlar om en liten flicka som heter Matilda. Matilda är en väldigt intelligent flicka. När hon är ensam hemma så går hon till biblioteket i smyg och där träffar hon fru gudomlig som hjälper henne att hitta böcker.

Sjukt glad om jag kom med…., 9

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Av J.K Rowling

Betyg:

Detta är en spännande faktabok om mystiska och magiska varelser i alfabetisk ordning från A till Ö för läsare som gillar Fantasy-böcker och har läst Harry Potter. I boken får läsaren göra ett djupdyk bland många vidunder från världens alla hörn och magins historia.

Jag tycker att boken är spännande och bra skriven med ett nästan magiskt sätt att förklara och beskriva de olika varelserna på. Enligt mig är boken inte super svårläst, men boken är kanske inte för en fjärdeklassare eftersom det är ett rätt svårt språk ibland.

Trots detta rekommenderar jag ändå denna bok då jag fångades av dem målande beskrivningarna och väl ritade bilderna som finns i boken och för att jag tycker så mycket om Harry Potter och Fantasy.

Jonteking, 12

En helt ovanlig familj

Av Anna Ovsiannikov

Betyg:

Boken handlar om Majoris som växer upp i en tjuvfamilj. Den är rolig spännande och slutar i en cliffhanger!

Anton Martin, 10

Barn som förändrat världen

Av Jenny Strömstedt

Betyg:

Boken handlar om 16 olika barn som förändrat världen på något sätt. Det är ganska lång text om varje barn, vilket jag tycker är bra. Man får reda på mycket om alla barn och boken är väldigt intressant.

Boknörden, 11

Tam tiggarpojken

Av Jo Salmoson

Betyg:

Boken handlar om Tam, en fattig pojke som drömmer om att få flyga på en drake. En dag ger han sig iväg för att stjäla från den rikare delen i staden. Han blir gripen men kommer snabbt ut ur fängelset för att vakterna tror att han har pest. Boken är del ett av sex delar i serien Drakriddare.

Den här gången ska jag inte ha Boknörden som signatur...Boken var faktiskt jättebra!, 9,5

Glasbarnen

Av Kristina Ohlsson

Betyg:

Billie har nyss flyttat och det händer många mystiska saker i det nya huset, som tidigare har varit ett barnhem. Billie och hennes kamrater Aladdin och Simona kämpar för att lösa mysteriet med huset. När de har tagit reda på allt som tidigare hänt i huset blir det väldigt läskigt. Som glasbarn. Glasbarn har en sjukdom som gör att om de trillar kan de bryta alla sina kroppsdelar.

Kristina är en så bra författare att det känns som att det händer i mitt hus.

Kalle, 10

Vita lögner, röda hjärtan

Av Nora Dåsnes

Betyg:

Jag tyckte den här boken var väldigt bra. Vissa saker var lite svåra att förstå första gången man läser det. Den handlar om Tuva som går i sexan, men det är annorlunda än i femman. Linnea har fått en kille och hon och Bao börjar bråka. Samtidigt blir Tuva kär i den nya tjejen i klassen, Mariam. Helt plötsligt så har det bildats två gäng. Antingen är man ”tjejen som blir kär” eller ”tjejen som inte blir kär”. Den här boken är i en helt enkelt Tuvas dagbok.

Boknörden, 9,5

Det tysta steget bakom

Av Johanna Björnstjerna

Betyg:

Boken handlar om Elsa som ska flytta till ett nytt hus. Där ser hon en tavla på en flicka som ser ledsen ut.

Det börjar hända konstiga saker i huset och det verkar finnas någon där som behöver hjälp.

Den här boken är välskriven, fantastiskt och den bästa boken som finns!

Författaren gör fantastiska bilder som är läskiga och dom gör boken ännu läskigare. Man vill bara läsa mer och mer. Som sagt, så är boken väldigt läskig och kan framkalla mörka och läskiga tankar ( iallafall på kvällen).

Så jag rekommenderar den för läsare över 9 år.

Den får såklart 5 av 5!

DTSB fan, 10

Den unga eliten

Av Marie Lu

Betyg:

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett år tionde svepte den fruktansvärda sjukdomen över värden. De flesta smittade dog, men de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt och började kallas Mallfetto. Adelinas korpsvarta hår blev silver färgat och där hennes vänstra öga en gång satt finns nu bara ett ärr. Hennes pappa hatar henne för att hon är en Mallfetto. Men vissa av de som överlevt sjukdomen har fått märkliga förmågor, de kallar sig Den unga eliten!

Adelina har egenskaper som inte ör av denna värd. Gon har också ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att krossa alla som vågar krossa henne!

En bra bok för åldern 12+ för underbar lov läsning. Varning: blod förekommer ofta!

”Somliga hatar oss. Somliga fruktar oss. Somliga tillber oss. Men alla vet vilka vi är!”
Okänd källa inom Den unga eliten.

Klackklack, 12

Rör mig inte

Av Tahereh Mafi

Betyg:

Juliette har varit instängd i över tvåhundra dagar. Enda anledningen till att hon ens vet det är för att hon räknar. Räknar sekunderna, hålen i väggarna och solens upp och ner gång. Hon fryser, hon är rädd, och så ensam. I hemlighet drömmer hon sig bort till en värld utan Återetablissemanget, en värd med vita fåglar som flyger över en blå himmel.

Ingen får röra Juliette, hennes beröring är dödlig därför är hon instängd ensam, helt ensam i en värd där hon inte passar in.

Rör mig inte är första delen i en dystopisk serie om Juliette, var beröring är dödlig, i 6 delar.

En super bra bok, perfekt för regniga dagar sommar dagar eller mörka vinter kvällar. Ingen under 10 borde läsa den då den innehåller både blodiga krig och handlar om personer i 16 årsåldern. Jag rekommendera boken för 13+, eller goda läsare i 11-12 årsåldern. Språket är ganska komplicerat och har mycket siffror så det är ganska svårt att komma in i den, men när man väl gjort det är den fantastisk!

Klackklacken som älskar att läsa, 12

Habib - Meningen med livet

Av Douglas Foley

Betyg:

I denna bok får vi följa med Habib, en kille i 11-årsåldern, på ett ganska så vardagligt äventyr. Boken berättar mycket om hur det är att leva i en förort, men också om hur livet är för en vanlig grabb i slutet av femman. I sin dagbok skriver han om allt från himmel till jord. Kompisar, den förtjusande tjejen Paris, skolan och om hans övriga tankar. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Handlingen kretsar främst kring vad meningen med livet är, vilket Habib frågar de flesta han stöter på. Eftersom han får olika svar varje gång så känner han sig förvirrad, precis som läsaren. Jag tycker att slutet var tvärt — nästan avkapat — och man fick inte ens reda på vad meningen med livet faktiskt var! Karaktärerna är orealistiskt uppbyggda och språket består för det mesta av slangord ... och andra ord som tydligen används i ”orten”. Det här är nog det sämsta jag har läst!

Josefin Wijk, 12

En stark nolla

Av Sara Lövestam

Betyg:

Den här boken handlar om Texas, som är kär i sin klasskamrat André. Han startar ett konto på insta där han snor bilder från en tjej för att få kontakt med honom och ta reda på om han är bög. Jag tyckte att boken var så bra att jag köpte den direkt efter att jag läst den. Den gav mig ett slags självförtroende och hopp, inte bara om att kunna kämpa och vinna respekt, utan också kunna bli författare en dag.

Tj3j3n s0m är kär 1 3n 1ck3binär, 11,9

Percy Jackson född till hjälte

Av Rick Riordan

Betyg:

Boken handlar om Percy Jackson vars pappa är havs guden Poseidon. Han blir anklagad för att ha stulit Zeus åskvigg och ska nu hämta tillbaks den. Boken är allvarlig. Men har samtidigt humor. Efter boken kommer fem andra böcker som också är super bra! Men boken kommer inte igång direkt. Jag tipsar verkligen om den här boken! Jag ger boken en femma!

Märta, 11

Six of crows

Av Leigh Bardugo

Betyg:

Six of crows handlar om de sex tonåringarna Kaz Breeker, Inej Ghafa, Jesper Fahey, Nina Zenik, Matthias Helvar och Wylan Van Eck. De måste färdas långt bort till ett annat land för att bryta sig in i ett av de säkraste ställena i världen och få med sig en man ut. Fast kommer de klara av att ta sig in och ut igen allihopa?

Boken är väldigt välskriven och tar upp en hel del trauma och visar att folk inte alltid är perfekta, fast de kan ha bra (eller värre) anledningar till det.

En stor boknerd, 13

Enola Holmes

Av Nancy Springer

Betyg:

Perfekt för lite äldre läsare. Handlar om Sherlock Holmes 20 år yngre syster som han träffat en gång tidigare. När Enolas mamma försvinner kommer hennes bröder. Boken utspelar sig på 1800 talet där en kvinna alltid löd männen. Men inte Enola! Hon rymmer till London där hon börjar lösa mysterium och undviker sina bröder samtidigt för att inte tvingas bli skickad till en internatskola och gifta sig. 2 böcker på svenska och 4 på engelska. Den 1 augusti kommer en ny bok ut på engelska efter 10 års väntan.

Holmes, 12

Mitt käraste gyllene barn

Av Christina Wahldén

Betyg:

En kall natt 1942 smugglas en sjuårig judisk flicka ut ur gettot i Warszawa. Hon hoppar ut i mörkret över tegelmuren och lämnar sin mamma, sina släktingar och allt som hon känner till. Flickan heter Kaja Finkler. Det är brinnande krig och livsfarligt att vara jude. En dag återförenas hon med sin mamma och lyckan är stor. Men den varar inte länge. Mamman förs bort, och Kaja transporteras till olika läger, där en fasansfull tid väntar. Som genom ett mirakel är den svårt undernärda Kaja ändå vid liv när kriget tar slut i maj 1945, och en ny resa av okänd framtid tar vid. Under lång tid pratar inte Kaja om sin bakgrund. Men efter sextio års tystnad kommer här hennes egen berättelse.

Marianne Brynja, 11

Alea Aquarus: Vattnets lockelse

Av Tanya Stewner

Betyg:

Alea har dragits till havet så länge hon kan minnas. Men det lockande vågorna är förbundna med livsfara. Alea får på inga villkor komma i kontakt med kallt vatten och känner mycket väl till det varnande ord hennes mamma sa innan hon spårlöst försvann ur Aleas liv.

Boken handlar om Alea som bor hos sin fostermamma Marianne i Hamburg. En morgon får Marianne en hjärtinfarkt och behöver åka till sjukhuset. När Alea vandrar runt i hamnen så stöter hon på Alpha Cru som seglar runt i båten Crucis. Plötsligt är hon med i gänget på Crucis och inget är sig likt.

En väldigt bra bok men lite trög i början som sänker betyget. Annars väldigt bra lovläsning.

Clara, 11

Musse och Helium

Av Camilla Brinck

Betyg:

Jag tycker att den här boken är bra för att: den är spännande, rolig, bara bäst och mycket mer! Den handlar om att två möss (Musse och Helium) hittar ett hål i en vägg de går i genom och hamnar i en magisk värld. Där ska de hitta sina föräldrar men det finns några andra som vill hitta dem.

Hon som kom med för första gången!, 9

Mitt käraste gyllene barn

Av Christina Whaldén

Betyg:

Kaja Finkler är en vanlig judisk flicka. Men när kriget bryter ut går hon många svåra öden till mötes. Hon hamnar på koncentrationsläger i Ravensbrück, och vet inte om mamman lever. Men när hon väl kommer till Sverige så ska hon flytta till en morfar som hon knappast känner i Amerika. Men hon kan inte sluta tänka på sina döende släktingar.

Det är en bra bok med ett viktigt ämne, men den är skriven i en lite konstigt jag-form, men det är en så viktig historia så man tänker inte så mycket på det. Jag rekommenderar denna till barn i 11 års åldern och uppåt (även till vuxna). Men det är också lite läskigt.

Bokmalen, 11

Goose girl

Av Shannon Hale

Betyg:

Boken är på engelska och passar för mer erfarna engelska läsare i åldern 11-12. Den handlar om Anidori-Kiladra Talianna Isilee som är kronprinsessan i landet Kildenree. Hennes moster lär henne att prata med svanarna i slottsgården när hon är liten. Det gillar inte mamman och förbjuder henne från att prata med fåglarna. När hon blir 16 gifter mamman bort henne till granlandet och en lång resa börjar fylld av lögner, kärlek och vänskap. Det är första delen i en serie av fyra böcker. Denna bok är en av dom bästa jag läst och jag rekommenderar den starkt. Vet ej om den finns på svenska.

Boknörden, 12

Tokyo mew mew

Av Mia Ikumi, Reiko Yoshida

Betyg:

Tokyo mew mew är en serie som handlar om en flicka som heter Ichigo (jordgubbe på japanska).Hon fick i sig ett DNA från en katt, hon måste också kämpa mot utomjordingar som attackerar jorden. Det är en bra och spännande Manga.

Ida/Den lilla Manga tjejen, 10

Twilight

Av Stephenie Meyer

Betyg:

Twilight handlar om en tjej som heter Isabella Swan men alla i boken säger Bella. Bella flyttar till sin pappa i Forks. Där träffar hon Edward Cullen som hon är lite små kär i. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr i hemlighet. Edwards och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. Men när en rivaliserande vampyrklan dyker upp i Forks förändras allt. Bella befinner sig plötsligt i livsfara och familjen Cullen måste utsätta sig för stora risker för att skydda henne – större risker än Bella kan gå med på. Kanske vore det bättre om hon gav upp…?

Twilight älskaren, 10

Kärleksboken

Av Lin Hallberg

Betyg:

Kärleksboken är en riktigt bra bok som är rätt kort och lättläst. Den handlar om ett tjejgäng som åker till en av deras mormödrar för att ha kul. Dem går till stranden som ligger en bit bort. På stranden blir två av tjejerna kära i samma kille. Jag tycker den är jätte bra för att den har mycket drama i sig.

En bokälskare, 10

Den röda pyramiden

Av Rick Riordan

Betyg:

Den röda pyramiden är första boken i serien Kanekrönikan. Syskonen Sadie och Carter som har tvingats att bo enskilt efter deras mammas död. Efter att ha släppt löst alla de egyptiska gudarna tvingas Sadie och Carter ut på ett uppdrag att rädda värden vilket kan kosta både deras och deras pappas liv. Jag tycker att boken både var spännande och rolig. Jag rekommenderar den till dom som gillar myter och fantasy.

Molly Karlsson, 11

Djupgraven

Av Camilla och Viveca Sten

Betyg:

Djupgraven är första delen i trilogin Havsfolket. Boken utspelar sig på en skärgårdsö och handlar om en tolvårig flicka vars namn är Tuva. I skolan är hon utanför och hon har inga riktiga kompisar. På senaste tiden har folk spårlöst försvunnit i den allt tätnande dimman utan att komma tillbaka. När en klasskompis går upp i rök dras Tuva in allt mer i mysteriet och en del börjar tro att hon har något med försvinnandena att göra.

Boken var så spännande att jag knappt kunde slita mig från den och den är helt klart läsvärd (andra och tredje boken är ännu mer spännande enligt mig). Så till alla er som gillar spännande böcker, läs denna!

En Liten Boktok, 11

Jurtjyrkogården

Av Stephen King

Betyg:

Den här boken handlar om en läkare som precis flyttat ut på landet med sin familj som består av en fru, en son och en dotter. Huset är perfekt, de har trevliga grannar, som läkaren lär känna väldigt bra, men mitt i denna idyll börjar hemska saker att hända. Deras första dag visar deras grannar dem en konstig platts: Jurtjyrkogården. Vad är det egentligen som finns på den platsen? Vad döljer sig i den mörka skogen bortom platsen? Och är vår huvudperson stark nog att motstå frestelsen med hemska konsekvenser?

Det här är en väldigt läskig bok och lite snuskig på sina ställen så jag rekommenderar den för 12-13+. En av de bästa böckerna jag läst hands down. Rekommenderar, rekommenderar och rekommenderar åter igen. Hatar slutet dock.

Mikrovågsugn, 15

Ljusklotets mysterium

Av Tobias Söderlund

Betyg:

Ljusklotets mysterium är del 2 i serien Spökkameran. Boken handlar om Vanessa och hennes liv. Hon har startat en youtubekanal som heter Vanessas virriga vardag, för ett år sedan. Hon hade köpt en kamera billigt på nätet. Sedan hörde hon talas om Borgvattnets prästgård. Hon lyckades få med sig både Abbe och Martin. Hennes gamla barndomskompisar. Där lyckades hon filma ett spöke. Sedan, några dagar efter fick hon ett mejl från en okänd person. Personen förklarade för Vanessa att kameran var farlig men hon lyssnade inte… Ett år senare ska hon, hennes pappa, Martins familj och Abbe åka till Gotland för att fira nyår. Men när dom ska titta på det berömda Marteboljuset försvinner plötsligt Martins femåriga lillebror Marcus. Martin, Abbe och Vanessa förstår snabbt att ljuset har tagit Marcus. Snart försvinner fler personer, och Vanessa blir alltmer irriterad på Tanja som verkar känna Abbe på något mystiskt vis. Men det är inte som hon tror. Vad har busen i skogen för hemlighet? I detta äventyr får man vara försiktig. Alla kan ljuga!

Skräckisen utan huvud, 9

Klippan

Av Jessica Roseen

Betyg:

Jag läste Klippan som handlade om Aristimel och när hon mötte en pojke ute i skogen. Efter det så förändrades hennes och hennes vänners liv. Jag tyckte boken var jättebra! Det var spännande, och man ville bara vända blad och få boken att vara för evigt. Det var kanske lite mindre bra med dem läskiga detaljerna för känsliga läsare.

Hanna den röda stenen, 12

Pax

Av Ingela Korsell och Åsa Larsson

Betyg:

Första boken släpptes 22 September 2014. Den handlar om två bröder som heter Alrik och Viggo. Deras mamma dricker mycket alkohol så de har flyttat runt mellan massa fosterfamiljer. Men nu ska de flytta till en familj i Mariefred till en man och en kvinna som heter Anders och Laylah. När de bor i Mariefred träffar dem en man och en kvinna med ett orangeri. De är hemliga väktare som känner på sig att det kommer mörka krafter till Mariefred…

Alrik och Viggo har på sig varsitt korphalsband som Estrid och Magnar ser så de känner att de är dem som ska hjälpa och ta över efter dem. Alrik och Viggo är där nästan varje dag och säger att de hjälper till med deras trädgård när de egentligen skyddar Mariefred dag och natt.

Jag tycker att alla som gillar spännande böcker ska läsa Pax men jag själv tycker att de är lite korta och tar slut för snabbt. Men det finns 10 böcker att läsa och det är bra.

Pojken som åt mögel till frukost och dog, 11

Woodwalkers – Carags förvandling

Av Katja Brandis

Betyg:

Carag är till hälften puma, till hälften människa. Efter att ha växt upp i bergen tar han steget ut i människovärlden, där han hamnar hos familjen Ralstons. Men det nya livet blir inte som han tänkt sig. Det är först när han börjar på internatskolan Clearwater High som en känsla av att ha hittat hem infinner sig. Här utbildas nämligen i största hemlighet woodwalkers och Carag blir snart vän med bisonkillen Brandon och den lilla ekorren Holly. I en värld full av woodwalkers visar sig vännerna vara livsviktiga – här lurar faror och fasansfulla hemligheter…

Jag tyckte att Carags förvandling var ganska spännande och samtidigt lite rolig. Man lärde sig också en del om djur när man läste den. Boken hade hel klart fått toppbetyg om det inte varit för att man ville läsa fort, men samtidigt att den ska vara länge. Vilket jobbigt läsdilemma!

En liten läsande apa, 11

Athena det är aldrig försent

Av Elin Ek

Betyg:

Jättebra bok. Den handlar om Athena som börjar högstadiet. Hennes bästa vän heter Ronja och är nästan raka motsatsen mot Athena. Athena har pratsjukan och Ronja har tystsjukan. Hemma har Athena mamma, pappa storebror Rossi och lillebrorsorna Gustav och Grisen (egentligen Atlas). Athena och hennes kompisar Ashia, Yousef, Ronja och Love (Yousef är pojkvän) har en klubb – RJK, Rädda jorden klubben som försöker få folk mer medvetna om miljön. Älskar denna bok men om man ska läsa den är det bäst att läsa de tre första delarna innan.

Ugglis, 11

Warriors ut i det vilda

Av Erin Hunter

Betyg:

Katten Rost drömmer om att han jagar möss. En dag ska han fånga en mus på riktigt, då möter han tre katter från åskklanen som frågar om han vill gå med i deras klan, han tackar då ja. I skogen möter Eldtass/Rost hemskheter och saker som han aldrig hade kunnat uppleva som tamkisse. Men klarar en tamkisse av det hårda livet i skogen?

Annie du vet vem jag är…, 11

Bästisar, lögner och väldigt tjocka kaniner

Av Siri Spont

Betyg:

Jag tycker att denna bok var väldigt bra. Den handlar om Tilda och hennes bekymmer med kompisarna Thea och Stella. Det är en samlingsvolym av tre böcker (Utan djur så dör jag, Bara jag lovar och Längtar så jag spricker). Den har roliga listor mellan varje kapitel med roliga illustrationer av Jonna Björnstjerna.

Stickan, 9

Comedy Queen

Av Jenny Jägerfeld

Betyg:

Det är en barnbok som passar åldern nio och uppåt. Den handlar om Sasha vars mamma dog av depression Sasha vill inte bli deprimerad så go gör en lista på sju saker hon måste göra:

1. Klipp av allt hår.

2. Försök inte ta hand om något som lever.

3. Läs inga böcker.

4. Ha bara färgglada kläder.

5. Tänk inte för mycket (hälsat inte alls )

6. Undvik promenader. Undvik skogen.

7. Bli COMEDY QUEEN!

Alva Coper, 10

Bubblan

Av Siri Pettersen

Betyg:

Kine är tolv år och hatar allt. En dag hittar hon en mystisk bubbla. Bubblan är helt fantastisk för det är bara Kine som kan gå in i den och hon kan önska sig vad hon vill. I bubblan så kan hon strunta i allt som till exempel simlektioner, skolan, mamma och dumma dumma Jarle. Men så en dag är det någonting fel med bubblan och allt som var så bra med den har förvandlats till det motsatta.

Enligt mig så är denna bok en succé. Boken är som en blandning mellan fantasi och verklighet då den utspelar sig i en vanlig stad men bubblan är övernaturlig. Jag tycker att man då kan fantisera sig bort utan att känna att det är för otroligt för att vara sant. Det gillar jag. Om man är en sådan person som jag så kan man tycka att vissa delar i boken är lite obehagliga och då rekommenderar jag er till att bara läsa dagtid. Är ni inte sådana personer finns det nog inget dåligt med boken. Det är relaterbart, rolig och lite obehaglig. Den obehagliga delen är anledningen till att boken inte får toppbetyg. Jag rekommenderar starkt denna bok. Läs den nu!

äppelskrutten, 12

Läs fler bokrecensioner här!