Julomslag 2016 av Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson, 2018 av Elin Lindell och 2020 av Jenny Karlsson.
Julomslag 2016 av Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson, 2018 av Elin Lindell och 2020 av Jenny Karlsson.

Äntligen teckningstävling!

Omslaget är det första som de cirka 150 000 KP-läsarna ser när det kommer en ny tidning. Och till jul har DU chansen att teckna det!

För sjätte året får en KP-läsare teckna omslag till tidningen. Förra året vann Renata Lund, då 11 år, tävlingen med ett kusligt halloween-träd. Är det din tur i år? Nu är det inte halloween-numret, utan jullovs-tidningen, som gäller!

Du bestämmer vad din bild ska föreställa och hur du gör den. Rita med tusch, måla med målarfärg, färglägg i datorn, klipp och klistra. Eller blanda flera tekniker.

Posta den färdiga bilden till ”Omslag”, KP, 105 44 Stockholm. Glöm inte att skriva namn, ålder, adress, telefonnummer och mejladress (om du har en), så att vi kan få tag i dig om du vinner. Senast måndagen den 8 november behöver vi ha ditt bidrag.

Tävlingen är avslutad!den här sidan kan du se alla vinnare.


Regler & Tips

Rita tydligt och använd mycket färg. Lämna inte bakgrunden vit.

Din teckning måste ha rätt storlek. Den ska vara 22,5 centimeter bred och 27,5 hög. Här finns en smart mall som passar ett vanligt A4-papper. Vi på KP kan förstora bilder som ritats i mallformatet så de passar på omslaget.

Lämna plats för KP-loggan uppe till vänster och för en rubrik långt ner. Där ska du inte göra några ­viktiga ­detaljer eller figurer, men färg ska det alltså vara på hela bilden. Gör heller inga viktiga detaljer längst ut i kanterna.

Du ska inte skriva rubriker. Det gör KP.

Du måste hitta på och skapa bilden själv. Man får inte kopiera. Men man får så klart bli inspirerad! Till exempel av julomslagen här på ­sidan.

Du får skicka in flera bidrag. I­ngen gräns!

Priser

Förstapristagaren får sin bild på omslaget till KP 19–20 och ett presentkort på 500 kronor i en konstnärs-shop. Ytterligare tio vinnare får sina bilder publicerade i tidningen och två biobiljetter.