Störigt att inte svart och vitt räknas, tycker signaturen ”Coola tjejen B)”.
Störigt att inte svart och vitt räknas, tycker signaturen ”Coola tjejen B)”. Illustration: Emma Adbåge

Alla färger räknas

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i  KP 11.

Alla färger räknas

Alla jag känner säger att svart och vit inte är riktiga färger. Det gör mig så irriterad. Då kan man väl lika gärna säga att blå och rosa inte är färger? Alla färger är olika, precis som människor är olika. Men de borde väl räknas trots det. Snälla, kan någon hålla med mig?

Coola tjejen B)

Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Grejen med lajks?

Hej allihopa med världens bästa tidning framför näsan! Jag är en tjej som tycker det är konstigt att nästan alla i min ålder har sociala medier. Jag har inga sociala medier och bryr mig inte heller om dem. Jag fattar inte grejen med att lägga ut bilder på sina ben vid en pool och att bli glad för massor av lajks. Allt hade varit så mycket lättare om alla kunde släppa sociala medier. Då skulle barns resultat förbättras i skolan och färre skulle känna sig stressade.

En tjej som inte bryr sig om sociala medier

Låt oss svära

Hej alla KP läsare! Jag stör mig så mycket på folk som säger att man inte får svära. Jag håller med om att man inte ska säga svärord till andra. Det är absolut inte okej att kalla någon saker som ”din j*vel”. Men bortsett från det borde det faktiskt vara okej att svära, tycker jag.

Lilla svordomsmästaren XD

Kär i karaktär

Hejsan svejsan! Många pratar om att de blir kära i karaktärer från filmer. Men är det bara jag som har lätt för att bli kär i karaktärer från böcker? Jag tänker att det borde finnas fler bokmalar där ute som känner likadant. Eller är jag konstig?

Hoppas mina vänner inte vet vem jag är:(

Vill bli drag-queen

Hej KP! Efter att ha sett tv-programmet Drag race Sverige är min största dröm att bli drag-queen. Dock är jag tjej. Och jag vill inte bli drag-king utan just drag-queen. Jag antar att man kan vara drag-queen ändå. Men det känns ju inte riktigt som samma grej om man redan är tjej? Och jag är inte heller trans. Dessutom är jag bara 11 år. Har ni tips på vad jag kan göra?

Halloj mammas planterar blommor


Läs mer Prat i tidningen KP