Vi är alla en hög med atomer, funderar en kåpeare.
Vi är alla en hög med atomer, funderar en kåpeare. Illustration: Stina Lövkvist

Alla är atomer

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 1.

Allt är atomer

Jag är ett KP-barn som har tänkt ganska mycket på en sak. Allt är gjort av atomer, till och med människor. Vi är alltså inte bara muskler och blod utan en hög med atomer i olika former. Så allt jag gör, det gör atomerna. Då måste väl även våra känslor och tankar styras av atomerna? Och när vi drömmer, är det atomer som har ”hemmabio” då?

En klump med pluppar (också kallade atomer)

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Förändring tar tid

Väldigt många insändare, protester och reportage handlar om att regeringen och riksdagen inte tar miljöfrågor på allvar. Det gör de visst! Bara för att det går långsamt, betyder det inte att de inte försöker. Så i stället för att skriva typ: ”Fattar inte regeringen att det är bråttom?!” kan man väl skriva lite mera pepp och glada ord. Det är inte så lätt att bara lösa alla problem! Så ni som protesterar, försök att stödja regeringens arbete i stället för att döma!

En tjej som tycker synd om regeringen och riksdagen

Sist i släkten?

Tjenare alla som läser. Jag är en individ på 14 år som känner sig asexuell (alltså inte intresserad av något sexuellt). Alla andra verkar tycka att det är självklart att hångla och sådant i min ålder. Jag har även sagt till mina föräldrar att jag inte vill ha barn i framtiden. Men de bara skrattar och säger att jag kommer ändra mig när jag blir vuxen. Vuxna väntar sig att alla vill ha barn. Men jag vill bo ensam eller med en rumskamrat och ha en katt eller råttor. Jag blir jätte-obekväm av bebisar. Dock får jag ångest när jag tänker på att släkten kommer ”dö ut” om jag inte får barn. Känner någon likadant?

Framtida kuratorn som älskar ugnspannkaka

Svårt att sova

Jag har en fobi som är väldigt jobbig. Jag avskyr att sova borta. Jag kan knappt sova inne hos mina föräldrar! Det känns som om jag är ensam om min fobi. Jag mår väldigt dåligt och är avundsjuk på andra som kan sova över hos varandra. Finns det någon mer som jag?

Tjejen som drömmer om att kunna åka i väg med sitt handbollslag och sova över!

Förorts-fördomar

Hej, kära kåpeare! Jag är 11 och bor både i en Stockholms-förort och inne i stan. Jag tycker att folk missuppfattar unga i förorts-områden. Alla jag känner i stan tror att ungdomar i förorten bara snattar och gör dåliga saker. Men så är det ju inte!

Bara för deras ursprung och hem, och annat ...


Läs mer Prat i tidningen KP