En anonym läsare är rädd för de äckliga skoltoaletterna.
En anonym läsare är rädd för de äckliga skoltoaletterna. Illustration: Carolina Ståhlberg

Äckliga skoltoaletter

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 6-7

Otäckt på toa

I min skola är toaletterna jätteäckliga! Det ligger papper på golvet och allt är blött. Toaletterna är små och har inga fönster.

Låsen är tröga att få upp när man låst. På grund av det här har jag blivit rädd för att gå på toa. Jag är rädd för att bli inlåst. Det har hänt en gång tidigare och det var jätteläskigt då. Finns det någon mer som har ”läskiga” toaletter i sin skola?

Anonym

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Inget kul med krig

Jag är en irriterad 12-årig tjej som stör mig på att människor skojar om kriget i Ukraina. Jag har sett många på sociala medier som skriver till Putin typ: ”Sluta kriget för att jag måste äta min semla” med mera. Det verkar som om många inte tänker på att miljoner människor flyr för sina liv!

tål kritik

Föräldrarna snokar

Jag är en tjej på 12 år. Mina föräldrar går in på min telefon utan lov. De läser sms, kollar vilka appar jag har och så vidare. Jag tycker inte att det är okej! Men pappa säger att han kommer att göra det tills jag är 18 år. Han har till och med lagt in sitt eget fingeravtryck, så att han kan öppna min telefon när han vill. Jag gillar verkligen inte det! Man måste ju få vara lite privat och kunna skriva hemliga saker med sina kompisar utan att föräldrarna ska veta (till exempel vem man är kär i). Snälla, kan någon svara! Helst någon som har varit med om liknande och fått sina föräldrar att sluta.

En som vill vara lite privat!

Tillhör alla gäng

Tjenare alla coola KP-läsare! Jag är en kille på 12 år (går i 6:an) som är rätt social och hänger med typ alla i klassen. Ibland kan det bli ett problem, för det är svårt att välja. Jag är med i tre olika gäng. Ett är ”nördarna” på typ tio personer. Sedan har vi ett mindre gäng med mig och fyra andra killar, och slutligen det mer populära gänget. Gängen umgås inte så mycket med varandra. Därför kan det bli svårt för mig att bestämma vilka jag ska vara med eller sitta med på lunchen. Jag hatar att skada andras känslor och vill inte göra någon ledsen. Snälla, hjälp mig hur jag ska lösa dessa situationer!

Torkade mangon som kan ha skrivit lite för långt :)