Foto: Nino Keller

5 - KamPen

Trist på skolgården? King-planen är upptagen och kurragömma är bara sååå 2017. Vad göra?
Dela upp gänget i två lag och kör mångkamp!

1. Snabbast upp

Utse en klätter-gladiator i varje lag. På en given signal ska båda så snabbt de kan ta sig längst upp i klätterställningen, eller något annat som det är meningen att man ska klättra på. Först att nudda toppen vinner.

2. Mössornas mästare

Det här är längdhopp i sandlådan, med en mössa löst sittande på huvudet. Men det är inte hoppets längd som räknas, utan mössans landningsplats. Alla får var sitt hopp. Den som lyckas få i väg mössan längst tar hem segern till sitt lag.
Obs! Man får inte använda någon annan kroppsdel än huvudet till att skjutsa i väg mössan.

3. Kast med liten vante

Välj en vante i varje lag. Den ska sedan kastas så långt det bara går. Alla får kasta var sin gång. Men bara lagets längsta kast räknas. Laget med längsta kastet vinner.

4. Rygg mot rygg-rusning

Bestäm två rusare i varje lag och en bana som de ska springa. Rusarna ska stå rygg mot rygg och antingen hålla armkrok eller vara sammanbundna med en halsduk. Nu gäller det att springa så fort det bara går. Först lag i mål vinner.

5. Jack-attack-stafett

Alla jackor ska av. När tävlingen börjar ska den första i laget ta på sig alla jackor samtidigt. De kan vara knutna runt magen eller sitta på med bara luvan, men det ska gå att hoppa tre gånger utan att de ramlar av.
När alla i ett lag har haft på sig alla jackor är tävlingen slut.

Regerande rast-mästare ...

... är laget med flest grensegrar. Men varje gång det ringer ut igen så har alla chans till revansch!

Sugen på fler rastlekar – Klicka här!

Artikeln publicerades i KP 7