3 x varm choklad
Varm choklad är en riktig vinter-klassiker. Här är tre mumsiga varianter.
Varm chokladboll
Du behöver (till 6 bollar/koppar)
50 gram mörk choklad
4 matskedar kakao
4 matskedar socker
1 tesked vaniljsocker
4 matskedar vispgrädde
6 glass- eller grillpinnar
1,5 liter mjölk
Topping:
Krossade polkagrisar
Grädde
Marshmallows
Gör så här: Hacka och smält chokladen. Rör ihop kakao, socker, vaniljsocker och grädde i en bunke. Tillsätt smält choklad och rör till en smet. Rulla till sex bollar. Sätt en pinne i varje boll och rulla i krossad polkagris eller kakaopulver. Ställ bollarna i muffins-formar och förvara i kylen. Servera varje boll i en kopp varm mjölk. Toppa med vispad grädde, polkagris och marshmallows.

Nöt-fluff
Du behöver (till 2 koppar)
5 deciliter mjölk
1 matsked kakao
5 matskedar hasselnötskräm
1 deciliter grädde
Gör så här: Värm mjölken i en kastrull. Vispa ner kakao och 3 matskedar nötkräm. Vispa grädden i en skål ihop med 2 matskedar nötkräm. Servera chokladen med en rejäl klick nötgrädde på toppen.
Tips! Innan du häller upp: Stryk lite nötkräm runt muggens kant och doppa i kakao.
Apelsinchoklad
Du behöver (till 2 koppar)
En apelsin
5 deciliter mjölk
50 gram vit choklad
Grädde
Gör så här: Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Värm mjölken i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i mjölken. Det ska inte koka. Blanda i apelsinskal (spara lite till topping).
Servera med vispad grädde som toppas med apelsinskal. Servera klyftor som tillbehör.