Millie Bobby Brown spelar Eleven i serien Stranger things.
Millie Bobby Brown spelar Eleven i serien Stranger things. Foto: Netflix

11 fakta om Eleven

Håll ut, alla ni som väntar på fjärde säsongen av Stranger things! Snart kommer den. Tills dess, lär känna seriens stora stjärna – Millie Bobby Brown!

1. Millie föddes 2004 i Spanien. Efter en tid flyttade familjen till England (föräldrarna är därifrån) och när Millie var 8 år gick flyttlasset till Florida i USA.

Hon provade på teater som liten.

2. En av lärarna sa till hennes föräldrar att Millie hade talang och familjen flyttade till Hollywood i Los Angeles, filmvärldens ­huvudstad.

3. En av de första serierna hon fick en roll i var komedin Modern family. I en scen får hon sin cykel stulen av Manny.

4. Det var som 12-åring Millie fick sitt ­stora genombrott. Då blev hon utvald att spela Eleven i skräck-serien Stranger things. Hon har fått flera priser för rollen.

5. Eleven är en mystisk flicka med superkrafter. Hon kan bland annat flytta ­föremål med tanken. Eleven är ­uppvuxen i ett laboratorium. Där hålls hon ­inlåst, tills hon en dag lyckas fly.

6. I Stranger things pratar Millie med amerikansk accent, inte sin vanliga brittiska. Hon har sagt att hon lärde sig detta som liten för att hon kollade så mycket på ­Disney channel.

Vem är vem? Millie och Star wars-skådisarna Natalie Portman och Carrie Fisher.
Vem är vem? Millie och Star wars-skådisarna Natalie Portman och Carrie Fisher. Foto: Lucasfilm och Netflix

7. Millie får ofta höra att hon är lik två andra skådespelare, båda från Star wars: Carrie Fisher (som spelar Leia) och Natalie Portman (Padmé).

8. I sina roller har Millie mött många monster. Som demogorgon i Stranger things och den 100 meter långa ödlan i Godzilla-filmerna. Figurerna är data-gjorda i efterhand, så under inspelningarna fick Millie använda fantasin.

9. Hon gillar att sjunga. Och i en pratshow rappade hon Nicki Minajs snabba vers från låten Monster. ­Annars lyssnar Millie gärna på Taylor Swift och Olivia Rodrigo.

10. Millie älskar djur. Under inspelningen av filmen Enola Holmes (där hon är detektiv) tog hon med sin valp och kanin. De hjälper henne att hålla sig lugn.

Stranger things-gänget är vänner även i verkligheten.
Stranger things-gänget är vänner även i verkligheten. Foto: Netflix

11. I Stranger things lär Eleven känna Mike, Lucas, Will och Dustin. Gänget är även kompisar privat, oftast i alla fall ... ”Vi är som syskon som ­småbråkar hela tiden”, har Millie berättat.

Artikeln publicerades i KP 3.


Läs om Stranger things säsong 4 i KP 8!