10 vanliga frågor om Bleckmossen

Oskar och Carolina svarar på några av de vanligaste frågorna om Bleckmossen.

1. Hur gamla är karaktärerna?

Svar: Det avslöjar vi inte. Serien blir helt enkelt roligare och bättre så. (Vi vet att många av er är gaaaaalet sura över detta. Det är inte vår avsikt.)

2. Hur går det till när ni gör serien?

Svar: Oskar bestämmer handlingen (även om Carromic ofta kommer med idéer). Han skriver sedan ett manus och skickar till Carromic som tecknar.

3. Hallå, Emil och Håkan borde bli ihop!?

Svar: Vi håller med! Samtidigt borde Emil och Siri bli ihop (vilket också är önskat av många läsare). Kärleksdramatiken mellan dom tre är viktig för serien. Tänk om det en dag stod ”Och så levde dom lyckliga i alla sina dar...” Då kanske Bleckmossen skulle kastas ut ur KP.

4. Är Alex en kille eller tjej?

Svar: Det var länge okänt (och oviktigt för alla utom Amir). I ett avsnitt blir Alex kallad ”hon” av en lärare – vilket gör Amir överlycklig. Men kan vi vara säkra på att läraren har rätt? Och som sagt, vad spelar det för roll?

5. Vilka är era favoritkaraktärer?

Svar: Det växlar. Ofta är det dom som inte varit med så mycket på ett tag. Just nu är det Håkan som är Carromics favorit och Samine som är Oskars.

6. Var kan man läsa Bleckmossen på nätet?

Svar: Det kan man tyvärr inte. Men här på KP:s hemsida finns en resumé (sammanfattning) av vad som hände i serien från början.

7. Men jag vill läsa HELA serien!?

Svar: Då får du skaffa boken ”Bleckmossen – Samlade äventyr del 1”. Där finns allt från KP-seriens tre första år. I boken finns också en hel del nytt material. Plus teckningstips från Carromic och massa annat!

8. Men det finns ju två böcker om Bleckmossen – hur hänger dom ihop egentligen?

Svar: Den bok som kom ut först heter ”Bleckmossen – Sjöhästens hemlighet” och är ett långt och helt fristående äventyr. Den har alltså inte gått i KP. Handlingen i ”Sjöhästens hemlighet” utspelar sig före handlingen i KP-serien. Där får man veta bland annat hur det gick till Siri flyttade till Bleckmossen och lärde känna Emil och Amir.

9. Kan man skicka fan-art till er?

Svar: Ja! Vi älskar att få teckningar, beröm och skäll. Eller tips och önskemål på hur serien ska utvecklas. Mejla till info@bleckmossen.com ­eller skriv från formuläret på KP:s hemsida.

10. Kan ni inte lära ut hur man tecknar manga?

Svar: Vi kommer ibland till skolor och bibliotek och håller serieskolor (vi berättar var och när på den här sidan). Tipsa gärna din lärare eller bibliotekarie!